Veelgestelde vragen massage

Wij krijgen nog weleens vragen over (onze) ontspanningsmassages. Klik op de vraag om de antwoorden op deze veelgestelde vragen te lezen.

Kan ik zonder afspraak langskomen voor een massage?

Om teleurstelling te voorkomen masseren we uitsluitend op afspraak. Wil je vandaag nog langskomen? Bel ons dan even om te checken of er nog een plekje vrij is.

Geven jullie ook erotische of tantra massages?

Nee! Daar is ook geen discussie over mogelijk. Wij geven uitsluitend ontspanningsmassages waarmee lichaam en geest tot rust komen.

Geven jullie ook sportmassages?

Onze massages zijn gericht op wat het lichaam op dat moment nodig heeft. Voor blessurebehandeling adviseren we je om naar een sportmasseur of fysiotherapeut te gaan.

Geven jullie ook zwangerschapsmassages?

 Op dit moment geven wij (nog) geen massages voor zwangere vrouwen. 

In welke gevallen kan ik niet gemasseerd worden?

  • Als je last hebt van verhoging kun je niet gemasseerd worden. Door de massage wordt de doorbloeding bevordert en verergert de koorts of de aanleiding daarvan
  • Bij verkoudheid of griep
  • Bij een besmettelijke huidziekte Beperkte contra-indicaties (dit gebied mag niet gemasseerd worden)Als je ontsteking(en) hebt in het te behandelen gebiedWanneer er kwaadaardige tumoren zich in het te behandelen gebied bevinden (dit is in verband met het mogelijk stimuleren van de groei en uitzaaiing)  Bij trombose in het te behandelen gebied (kans op embolie)Als je onwel bent zijn zonder bekende oorzaakBij een fractuurBij spataderenBij vervellende huidLokale infecties (verse littekens of tatoeages)

    In het geval van kanker of hartziekten raden wij aan om eerst de behandelend arts te raadplegen. Zeker als je een chemo behandeling ondergaat.

Is er parkeergelegenheid?

Je kunt voor de deur (betaald) parkeren. Op bepaalde tijdstippen kan het erg druk zijn op de parkeerplaats. Hou daar wel rekening mee i.v.m. je tijd. 

Hoe lang van tevoren moet ik aanwezig zijn?

Graag 5 minuten voor het gereserveerde tijdstip. Je hebt dan tijd om je uit te kleden en kunnen we op tijd starten met de massage en kun je de volledige massagetijd genieten. Kom je te laat dan gaat dit ten koste van je gereserveerde massagetijd.

Welke kleding trek ik uit en welk hou ik aan?

Je kleed je uit tot aan het ondergoed. Voor vrouwen mag de beha eventueel uit, of wordt deze losgemaakt als je op de massagetafel ligt. Voor zowel mannen als vrouwen is het fijn om een string te dragen maar dat is zeker niet noodzakelijk. Sierraden kun je het beste af doen zodat de masseur er niet achter kan blijven haken.

Hoe zit het met de duur van een massage?

Heb je een uur massage geboekt dan lig je ook het volledige uur op de tafel. Geen aftrek van tijd door het aan- en uitkleden. Voorwaarde is wel dat we op tijd kunnen beginnen. Daarom is het ook van belang dat je ruim op tijd aanwezig bent. 

Moet ik zelf een handdoek of iets anders meenemen?

Alles is hier aanwezig om je een heerlijke massage te geven. Na elke massage worden alle handdoeken en overtrekken vervangen door schoon en fris gewassen exemplaren. 

Wat als ik tijdens de massage iets niet prettig vind?

Zeg het direct als je iets niet prettig vindt. Een massage moet fijn en prettig aanvoelen en je lichaam en geest helemaal tot rust laten komen. Dat lukt niet als je iets niet fijn vindt.

Ik ben niet zo goed ter been. Is dat een probleem?

De praktijkruimte zit op de eerste verdieping en is helaas alleen bereikbaar via de trap. Dus als traplopen geen probleem is dan ben je van harte welkom.

Kan ik vooraf aan de massage bij jullie douchen?

Er is geen gelegenheid om te douchen. Wel verwachten we van je dat je fris gewassen naar de afspraak komt. Wij houden van een goede hygiƫne. Wat voor zowel jou als de masseur zeer prettig is

Hoe kan ik betalen?

Je kunt bij ons contant betalen. Het is (nog) niet mogelijk om te pinnen. Wel kunnen we je ter plekke een betaalverzoek (Tikkie) sturen die je dan direct kunt overmaken.

Hoelang van tevoren kan ik gratis annuleren?

Als je een afspraak maakt, reserveren en blokkeren we die tijd voor je in onze agenda. Stel dat er wat tussenkomt dan kun je tot 24 uur van te voren je afspraak kosteloos annuleren. Annuleer je na die tijd of kom je niet opdagen voor je afspraak dan moeten wij de kosten in rekening brengen. Wil je iemand anders je plaats in laten nemen, bel ons dan van tevoren wel even.

Ik heb een maatje meer. Kan ik dan nog wel gemasseerd worden en is de massagetafel daar op berekend?

Massage is er voor iedereen. Dus ook jij kan gewoon gemasseerd worden. Onze massagetafel kan tot 200 kilo dragen. We hopen je dan ook te mogen verwelkomen.

Wat voor massagetafel hebben jullie?

Wij hebben een zeer comfortabele massagetafel met borst- en buikuitsparing. Door het vrijmaken van de borst- en buikuitsparing kan onze tafel ingezet worden voor mensen met een maatje meer (en zwangere vrouwen). De buik wordt dan volledig gedragen door het uniek gevlochten elastiek.

De uitsparing geeft de volgende voordelen:

  • Vermindert aanzienlijk de druk op de borstpartij
  • Schouders liggen minder rond/bol
  • Onderrug ligt minder hol
  • Zeer comfortabele ligging voor dames welke een borstoperatie hebben ondergaan. 

Ik heb een hernia, kan ik dan bij jullie terecht voor een massage?

Ja dat kan, maar niet in het gebied van de hernia. De massage van de rest van je lichaam zal je de nodige rust en ontspanning geven. Bij twijfel adviseren we je altijd even contact op te nemen met je huisarts of specialist.

Wat voor massageolie gebruiken jullie?

Er wordt 100% natuurlijke amandelolie gebruikt van Volatile. Bij een notenallergie gebruiken wij rijstkiemolie .

Ik voel mij na een massage soms erg moe. Is dat normaal?

Na een massage is je lijf druk aan het werk om afvalstoffen kwijt te raken en soms komt de moeheid eruit die al in je lichaam aanwezig is.

Waarom moet ik water drinken na een massage?

Na afloop van de massage krijg je bij ons altijd een glaasje gezuiverd water aangeboden. Een massage bevordert de afvoer

van afvalstoffen. Water drinken helpt om de vrijgekomen afvalstoffen via de nieren en de blaas te verwijderen uit je lichaam. Door het drinken van water heb je meer profijt van de positieve gevolgen van een massage.

Het stimuleert de bloedsomloop. Het gevolg van een betere bloedsomloop is dat water sneller uit het lichaam wordt afgevoerd en je dus gedehydrateerd kunt raken. Hierdoor kun je hoofdpijn krijgen. Het is verstandig om ook de rest van de dag goed te blijven drinken.